Care sunt ingredientele unei cariere de succes în imobiliare
Ești curios care este ABC-ul unei cariere în #realestate? Precis ai întâlnit agenți imobiliari care își practică meseria cu profesionalism și dedicare, dar și agenți care nu au neapărat un rol cheie în povestea achiziției sau vânzării unei locuințe. Din fericire, pe Storia.ro promovăm poveștile frumoase, cu început și final fericit.
I-am descoperit pe adevărații profesioniști din industria imobiliară, oamenii care deschid ușile către locuințele de vis ale românilor, vorbind cu unul dintre ei.
Cătălin Priscorniță este CEO și fondator Blitz – cea mai mare companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca (în plină expansiune la nivel național) – și a fost invitatul nostru la webinarul #11 Real Estate. Real Talk din luna august.
Iată top #10 concluzii care te pot îndruma către rolul unui agent imobiliar de succes:
- În imobiliare, decizia este una emoțională, dar justificată rațional după ce este achiziționat imobilul.
- Consumatorii au schimbat regulile jocului în ultimii ani – sunt mult mai precauți, vin cu experți la vizionare și studiază mult proprietatea până semnează. Asta se reflectă și în fișa postului noului agent imobiliar.
- Pentru că nu există încă legislație care să reglementeze profesia de broker imobiliar, responsabilitatea de educare și etică revine companiilor imobiliare și agenților independenți.
- Ca agent imobiliar te duci cât de departe vrei să ajungi și crești cât de mult vrei să investești.
- Rolul agentului imobiliar este să transforme intenția de cumpărare în decizie de cumpărare.
- Cea mai mare greșeală a unor agenți imobiliari este că sunt prea concentrați să vorbească și prea puțin să asculte.
- Top 3 ingrediente ca să ai succes ca agent imobiliar: să fii dornic de progres, să fii smart prin conectarea la lumea din jur și să iubești oamenii.
- Industria imobiliară este subdimensionată și în plină emergență, cu un potențial foarte mare de creștere în viitorul apropiat.
- Sfat pentru un tânăr care vrea să se lanseze în industrie: Nu o face singur, inspiră-te de la cei mai buni din breaslă și caută-ți un context de creștere.
- Top 3 piloni pentru un contract de exclusivitate agent – proprietar: preț corect pentru proprietate, comision corect pentru efort, relație corectă, umană.
În lipsa unor programe educaționale structurate pentru agenți imobiliari, succesul este garantat de deschiderea către învățare și networking valoros. Storia.ro susține inițiativele de învățare și reunește într-un singur loc nevoile cumpărătorilor cu oferta vânzătorilor și a agenților imobiliari.
Intră pe ghidul profesioniștilor în imobiliare și rămâi la curent cu ultimele noutăți din industrie, resurse utile și statistici interesante.
Care este adevăratul rol al unui agent imobiliar profesionist
Odată cu dinamica pieței imobiliare și evoluția prețurilor, agenții au foarte multă treabă. Dincolo de încheierea tranzacțiilor și comisioanele de vânzare, Cătălin Priscorniță crede cu tărie că agentul imobiliar impactează direct și concret destinele oamenilor. Iar asta este o responsabilitate enormă, dar vine cu satisfacții personale și profesionale pe măsură, atunci când lucrurile se fac ca la carte.
Agentul imobiliar contribuie la decizii majore de viață. Un om cumpără o proprietate poate o dată, de două sau trei ori în viață, dar astea sunt câteva momente cheie în cursul vieții lor.