Idei amenajare apartament 2 camere
Indiferent de suprafața apartamentului tău, o amenajare atentă și cu bun gust poate schimba întreg aspectul locuinței. Fie că te-ai mutat în chirie sau ai achiziționat un apartament, nu ezita să aduci o amprentă personală spațiului. Acest lucru va spori confortul și starea de bine pe care locuința o va emana.
Ba mai mult, o bună organizare a spațiului va crea impresia unei case spațioase și îți va permite să jonglezi cu diferite stiluri de amenajare, potrivite personalității tale.
Am pregătit mai jos câteva idei de amenajare pentru un apartament cu două camere, astfel încât acesta să se transforme într-o locuință primitoare, unde să te întorci cu drag.
Organizarea este crucială, mai ales atunci când vine vorba despre un apartament cu o suprafață mai mică. Fie că trebuie să amenajezi un apartament open space sau un apartament decomandat, procesul trebuie să țină cont de o aranjare minuțioasă a tuturor obiectelor, astfel încât rezultatul final să fie unul cât mai aerisit și primitor.
Amenajarea bucătăriei într-un apartament cu două camere
Bucătăria este locul în care petrecem mare parte din timp, mai ales dacă aceasta este într-un spațiu comun cu livingul. După cum aminteam mai sus, pentru a te putea bucura de o bucătărie amenajată ca la carte, este foarte important să ții cont și de organizare.
Astfel, pentru a utiliza optim spațiul, achiziționează organizatoare pentru dulapuri și sertare, care să permită așezarea tuturor obiectelor într-un mod logic și folosirea spațiului în favoarea ta.
Totodată, pentru a menține ordinea, plasează instrumentele pe care le folosești zi de zi la îndemână, fie că este vorba despre tacâmuri sau alte diverse vase și accesorii pentru gătit. Pentru a folosi întreg spațiul pe care îl ai la dispoziție, alege să așezi în plan secund acele elemente pe care le utilizezi mai rar.
Pentru a aplica această regulă în mod corect, împarte toate obiectele pe categorii înainte de a le aranja. Pune într-o parte toate elementele de care ai nevoie zi de zi: cană de cafea, farfurii, tacâmuri, condimente, oala preferată în care gătești cel mai des sau bolul în care obișnuiești să pui snacksuri atunci când te uiți la un film. Toate aceste elemente pe care le-ai selectat trebuie să ocupe un loc prioritar. Celelalte obiecte din bucătărie pot sta pe raftul din spate și pot fi scoase doar la nevoie.
Pentru a scuti spațiul de pungi inestetice aruncate aiurea, achiziționează recipiente în care să depozitezi produse precum cereale, paste, orez sau condimente. Acestea ocupă mult mai puțin spațiu și pot fi aranjate astfel încât să fie la îndemâna celui care gătește. Totodată, închiderea ermetică permite păstrarea produselor în stare proaspătă și împiedică risipa.
După ce toate lucrurile sunt organizate, poți acorda atenție elementelor de design. Alege să înveselești spațiul cu o plantă sau cu elemente de decor. Totuși, poziționarea acestora trebuie să țină cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru a nu te incomoda atunci când gătești.
Optează pentru o plantă de dimensiuni mici, care poate fi chiar și artificială, dacă nu te declari un iubitor al plantelor naturale. Pentru alte elemente de decor, ideea unor rafturi în perete s-ar putea dovedi extrem de utilă pentru a nu aglomera spațiul de lucru.
Aceste rafturi pot fi utilizate chiar și în depozitarea unor recipiente cu diverse condimente, dacă spațiul din dulapuri nu este unul extrem de permisiv. O regulă esențială este aceea de a nu aglomera inutil rafturile și de a le da un aspect estetic.
Dacă ești în căutarea unei locuințe cu o bucătărie complet utilată, aruncă o privire asupra acestor apartamente cu doua camere și vezi dacă se potrivesc cu viziunea ta în ceea ce privește următoarea ta casă.
Amenajarea livingului
Fie că este vorba despre un living comun cu bucătăria sau unul separat, acesta este un spațiu destinat relaxării. Nu ezita să aduci o pată de culoare locului în care petreci timp cu familia sau prietenii, pentru a crea un spațiu primitor și plin de energie pozitivă.
Dacă vorbim despre un living amenajat în tonuri neutre, o canapea colorată poate fi elementul care alungă monotonia. Pentru a economisi spațiu, optează pentru o masă extensibilă, potrivită atât unei cine restrânse în familie, cât și unei adunări mai mari.
Dacă te-ai mutat în chirie și nu dorești să investești prea mult în amenajarea spațiului, poți pune accentul pe obiecte de decor simple, dar de impact. Spre exemplu, decorează canapeaua cu perne colorate și nu uita să adaugi pe măsuța de cafea obiecte de design deosebite. Poți apela, totodată, la tablouri sau la plante de diferite dimensiuni, care să însuflețească încăperea.
Dacă ai achiziționat un apartament și ești dispus să aduci modificări mai generoase, ia în considerare schimbarea draperiilor, a canapelei și chiar a obiectelor de mobilier, astfel încât să se alinieze cu viziunea ta asupra încăperii în ansamblu.
Pereții albi sau în tonuri calde și un mobilier simplist îți permit o notă îndrăzneață în ceea ce privește culoarea canapelei, a draperiilor sau a scaunelor.
Un living în nuanțe neutre poate fi, de asemenea, o alegere optimă, mai ales dacă iubești un aspect simplu. O canapea crem sau gri, o masă albă și draperiile în nuanțe castanii nu vor da greș niciodată. Stilul modern poate fi îmbinat cu elemente din lemn, care să aducă o notă vintage locuinței. Astfel, poți opta pentru o măsuță de cafea din lemn, o comodă sau o bibliotecă care se vor integra perfect în jocul de culori neutre, dând originalitate spațiului.
Amenajarea dormitorului
Dormitorul este spațiul odihnei și al relaxării, iar organizarea este un element-cheie și în această încăpere. Pentru a nu te confrunta zilnic cu dezordine, investește în elemente care să te ajute să organizezi spațiul într-un mod optim.
Alege un dulap încăpător sau optimizează spațiul din cel existent, astfel încât să îți poți așeza hainele într-o manieră ordonată. Păstrează regula aplicată în bucătărie și aranjează hainele în funcție de importanța și frecvența purtării lor. În acest fel, vei economisi timp prețios atunci când vei încerca să găsești o piesă vestimentară pe care dorești să o porți în ziua respectivă, fără a răvăși întregul dulap.
Optează pentru organizatoare din material textil care să te ajute în aranjarea lenjeriei, a altor obiecte vestimentare sau a încălțămintei.
Chiar dacă nu-ți permite să faci modificări radicale, un apartament închiriat poate fi transformat rapid în acasă, printr-o serie de trucuri de amenajare simplu de pus în practică. Dacă ești în căutarea unui apartament cu 2 camere de închiriat, poți găsi aici o gamă variată de oferte, la prețuri accesibile.
Amenajarea dormitorului trebuie să se bazeze pe regula simplității. Fiind un spațiu al relaxării, acesta nu trebuie încărcat de elemente inutile care să-l aglomereze din punct de vedere estetic.
Dacă dimensiunea încăperii îți permite, poți adăuga un fotoliu confortabil sau un balansoar în care să te relaxezi la final de zi. Pentru un plus de culoare, poți alege un pat tapițat în nuanțe puternice, în acord cu nuanța draperiei.
Dacă ai optat pentru accesorii din lemn în bucătărie sau în living, un pat din lemn ar putea completa cu succes aspectul general al locuinței.
Pentru a decora dormitorul, alege un tablou voluminos dintr-una sau mai multe piese. Aspectul de încăpere primitoare și confortabilă poate fi redat prin alegerea unei veioze cu lumină caldă sau a unor lumânări parfumate.
Lenjeriile de pat influențează aspectul dormitorului, astfel că trebuie să ții cont atât de culoarea, cât și de textura acestora. În ton cu nuanțele de ansamblu, adaugă câteva perne decorative pe pat sau o pătură care să acopere lenjeria pe timp de zi.
Amenajarea băii
Baia este o altă încăpere importantă a locuinței, care, dincolo de rolul funcțional, poate deveni spațiu de relaxare și de destindere la finalul unei zile lungi și obositoare.
Pentru a schimba aspectul băii și pentru a crea un aspect îngrijit, dar și estetic, poți apela la câteva trucuri utile. Mai întâi, achiziționează un dulap în care să depozitezi produsele de curățare și recipientele care aglomerează spațiul. În acest fel, baia va deveni mai spațioasă și mai ordonată.
Dacă suprafața băii este una mică, poți opta pentru un dulap suspendat sau pentru câteva rafturi. Totodată, nu exclude elementele de decor precum plantele artificiale, lumânările sau bețișoarele parfumate.
Deși un apartament cu două camere nu este extrem de generos ca dimensiuni, o amenajare riguroasă poate crea impresia de spațiu. O regulă importantă de care trebuie să ții cont este aceea de a nu aglomera încăperile și de a urma o logică universală pentru întreaga locuință.
Un alt sfat important care te va ajuta să-ți amenajezi casa este acela de a cunoaște tipurile de apartamente și gradele de confort la care acestea vor fi vândute sau închiriate. Compartimentarea joacă un rol extrem de important în alegerea ideilor de amenajare.
Un apartament cu două camere este ideal atât pentru o familie, cât și pentru două persoane care decid să împartă aceeași locuință. Acesta oferă suficient spațiu pentru desfășurarea activităților de zi cu zi, dar și oportunitatea intimității.
Aruncă o privire asupra apartamentelor cu două camere de vânzare,în București, dacă îți dorești să achiziționezi o nouă locuință.
Sursă foto: Shutterstock