Profesioniști

Top motive pentru care nu reușești să vinzi o locuință

Într-o piață imobiliară dinamică, în care cu toții căutăm să găsim o ofertă cu adevărat bună, putem ajunge în postura de vânzători mai repede decât ne-am aștepta. Fie datorită extinderii familiei, fie din pricina schimbării anumitor planuri profesionale, momentul în care părăsim locuința, pentru a o înstrăina definitiv, este unul delicat.

Modul în care alegem să facem oferta viitorului cumpărător trebuie să țină cont nu doar de nevoile proprii, ci și de condițiile pieței. În rândurile de mai jos, parcurgem o listă de elemente importante pentru ca fosta locuință a oricăruia dintre noi să se transforme cât mai rapid în viitoarea casă a unui cumpărător satisfăcut.

Vezi AICI oferta noastră de APARTAMENTE

●       De ce nu vinzi apartamentul

●       Din ce motive nu vinzi casa

●       Ce sfaturi generale poți urma

De ce nu vinzi apartamentul

Studio sau cu două camere, la parter sau la etajele superioare, cu terasă ori cu un simplu balcon, apartamentele sunt la mare căutare. Este puțin probabil ca eventualii cumpărători să nu fie convinși de locuința ta, câtă vreme oferă avantaje evidente. Iată câteva dintre motivele din cauza cărora nu ai finalizat, încă, tranzacția.

Anunțul nu are fotografii reușite

Se spune că pozele nu mint, dar putem fi de acord că, uneori, nu pot spune toată povestea unui viitor cămin. Dacă vei folosi un anunț cu fotografii de slabă calitate, realizate în condiții de lumină insuficientă, nu vei stârni curiozitatea clienților. De asemenea, o greșeală des făcută este aceea de a nu include toate încăperile locuinței. Profită de tehnologia disponibilă și asociază anunțului tău nu doar imagini statice, ci și o prezentare video. Și nu evita să pozezi balconul! Oamenii caută aer curat și conexiune cu natura, chiar și într-un oraș aglomerat.

Starea instalațiilor lasă de dorit

Chiar dacă anunțul a adus la vizionare persoane interesate de a achiziționa apartamentul tău, tot mai este loc pentru erori. Felul în care se prezintă instalațiile sanitare spune multe despre sumele de bani pe care noul proprietar ar putea fi nevoit să le investească. Bateriile și țevile ruginite, chiuvetele sau vasele de WC deteriorate, respectiv zonele afectate de igrasie nu au ce căuta în această poveste.

Nu ai stabilit un preț realist

Chiar dacă locuința ta are o valoare sentimentală, aceasta nu poate să interfereze cu valoarea comercială a tranzacției pe care te pregătești să o închei. În evaluarea prețului pe care ar trebui să îl percepi, ia în calcul cât mai obiectiv atât avantajele, cât și neajunsurile locuinței pe care o pui în vânzare.

Vezi categoria noastră de ▶ ANSAMBLURI REZIDENTIALE

Din ce motive nu vinzi casa

De regulă, o casă nu se vinde cu aceeași ușurință de care se bucură un apartament. Construită după preferințele proprietarului, aceasta ar putea sau nu să-l mulțumească pe următorul posesor. Iată care pot fi cauzele pentru care anunțul tău încă este online:

Imobilul necesită multe investiții

În ciuda unei bune poziționări, în raport cu centrul orașului sau cu rețeaua de transport în comun, o locuință se poate dovedi de-a dreptul neatrăgătoare. Nu vorbim aici despre un stil arhitectural îndoielnic, ci despre situația în care fațada sau chiar structura de rezistență necesită renovări masive. Tâmplăria veche sau acoperișul metalic puternic afectat de precipitații reprezintă bile negre pentru cei aflați în căutarea unei locuințe pe pământ.

Curtea nu se prezintă corespunzător

La prima vedere, o casă bine construită ar trebui să fie un argument suficient pentru a încheia tranzacția. În ciuda acestui fapt, există motive pentru care munca necesară reconfigurării curții să fie considerată un dezavantaj prea mare. Dependințele construite haotic, zonele cu vegetație scăpată de sub control sau deșeurile rezultate din construcții pot face o impresie nefavorabilă.

Situația actelor nu este clară

Există numeroase situații în care parafarea actelor unei tranzacții imobiliare se blochează în proceduri. Înainte de a-ți pune la vânzare proprietatea, asigură-te că deții un plan cadastral, cartea funciară, eliberată de Oficiul de Cadastru al Agenției de Cadastru, precum și extrasul de carte funciară. Acesta din urmă clarifică situația proprietarilor și a eventualilor moștenitori, pentru ca actele de vânzare-cumpărare să poată fi semnate în deplină legalitate, la notariat.

Vezi categoria noastră de CASE

Ce sfaturi generale poți urma

Să vinzi locuința și în profit, și fără bătăi de cap, nu este o misiune imposibilă, așa cum ai putea crede, la prima impresie. Alături de sfaturile de mai sus, poți aplica și alte principii, indiferent dacă vrei să înstrăinezi o casă la curte sau un apartament.

Promovează-te eficient: apelează la servicii de promovare anunțuri, pentru ca locuința pusă în vânzare de tine să aibă parte de o expunere online cât mai largă. Timpul câștigat astfel îți va permite să te ocupi personal de alte aspecte legale, importante pentru procesul de vânzare.

Fii un negociator versatil: imediat ce anunțul de vânzare va fi disponibil online, clienții interesați te vor contacta. Este important să ai pregătite toate răspunsurile pe care aceștia le așteaptă și să pui accent pe avantaje. Păstrează un anumit grad de flexibilitate, pentru a nu rata la mustață un deal ce ți-ar putea scurta considerabil tranzacția.

Acordă suficient timp pentru vizionare: unul dintre punctele nevralgice ale modului în care se poartă unii proprietari este reprezentat de atitudinea din timpul vizionarilor. Programează vizitele la distanțe generoase de timp, pentru ca eventualii cumpărători să nu se simtă grăbiți.

Informațiile de mai sus te pot ajuta să vinzi locuința mai rapid și în condiții considerabil mai avantajoase. Cu atenție la detalii și cu un strop de intuiție, vei putea încheia mai rapid tranzacția.

Ultima editare: 13 iulie 2021

Back to top button