Ghid imobiliar

Top cartiere Sibiu: cele mai bune zone de locuit

Sibiul este unul dintre cele mai căutate orașe din România. Îmbină aglomerația urbană cu zonele verzi și se află la doar câțiva kilometri de munții Făgăraș. Vrei să te muți într-un apartament, casă sau poate țintești un teren bun pentru construcția unei case în Sibiu? Dacă nu știi care zonă este cea mai potrivită nevoilor și dorințelor tale, caută-ți preferatele mai jos, în  top cartiere Sibiu, pentru a te asigura că  faci o alegere informată. 

  • Top cartiere Sibiu
    • Turnișor
    • Hipodrom
    • Șelimbăr
    • Ștrandul
    • Țiglari
    • Valea Aurie
    • Vasile Aaron
  • Istoria Sibiului pe scurt
  • Arhitectura Sibiului

Top cartiere Sibiu

Sibiul are câte ceva pentru fiecare. De la centrul cosmopolit la suburbiile liniștite, perfecte pentru familii tinere, ai de ales între mai multe zone din Sibiu. Iată mai jos, din top Sibiu cartiere care merită să fie explorate.

Turnișor

Turnișor este un cartier în continuă dezvoltare. Doar în ultimii 10 ani s-au construit peste 40 de blocuri de apartamente. Cartierul Turnișor se află într-o zonă bună din Sibiu, cu acces rapid la aeroport și la șoseaua de centură. În apropiere se află grădinițe și școli, iar la doar câteva minute cu bicicleta se află sediile mai multor companii multinaționale. Până în centru faci 15 minute cu transportul în comun și 40 de minute pe jos. 

Există multe locuri și pentru case, iar principalele spații verzi se află între blocuri. Prezente sunt și locurile de joacă pentru cei mici. Vezi mai jos o hartă cartiere Sibiu și poziționarea cartierului Turnișor.

harta sibiu

Sursa foto: Cartografie Primăria Sibiu (https://sibiu-city.map2web.eu/)

Hipodrom

Hipodrom intră și el în top cartiere Sibiu. Este foarte căutat de familii tinere, datorită infrastructurii diverse și moderne. În apropiere se află parcuri, săli de sport, terenuri de fotbal și acces rapid la cel mai mare centru comercial din Sibiu, precum și la Piața Rahovei. Dispune de o ofertă bună de grădinițe, școli și licee. De asemenea, aici se află și farmacii, centre medicale, cafenele, restaurante, bănci, universități. 

Se află la doar 20-30 de minute de mers pe jos de zona centrală și reprezintă una dintre zonele cele mai căutate pentru apartamente de vânzare. În imediata apropiere, se află două obiective turistice majore: Muzeul Satului și Grădina Zoologică. 

Pe lângă micile părculețe din preajma blocurilor, în cartierul Hipodrom se află și cel mai mare și vechi parc din România, Parcul Sub Arini. Cu peste 22 de hectare, este suficient de generos pentru toți cei care sunt în căutarea unei oaze de liniște în oraș. 

👉 Vrei să îți cumperi un apartament în Sibiu? Intră pe site-ul Storia, unde poți găsi mii de anunțuri din care să alegi locuința potrivită nevoilor tale. În plus, pe blogul Storia vei găsi cele mai interesante idei de amenajare, pentru a-ți decora locuința visurilor tale. 

cartiere sibiu

Șelimbăr

Șelimbăr este o altă opțiune bună în top cartiere Sibiu. Se află într-o zonă în continuă extindere, iar peste 50% dintre construcții sunt noi. 

Zona dispune de locuri de joacă, mai puțină poluare, precum și alte facilități necesare unui trai decent: magazine, farmacii, acces facil la mall, restaurante, cabinete medicale, grădinițe și școli. Se ajunge ușor pe DN1 și pe centura orașului. Pe lângă spații verzi, multe locuințe oferă o imagine deosebită asupra munților Făgăraș. 

Ajungi în aproximativ 10 minute cu mașina în centrul Sibiului sau în 30-40 de minute de mers pe jos. 

Ștrand

Ștrand nu are cum să lipsească din top cartiere Sibiu. Este potrivit pentru cupluri și familii tinere. Dispune de multe locuri de joacă, grădinițe și școli. Aici se află două parcuri mari, Parcul Ștrand și Parcul Ștrand II. La acestea se adaugă Parcul Cristianului și Parcul Sub Arini, cel mai mare parc din oraș, alte două locuri perfecte pentru relaxare. 

Din punct de vedere imobiliar, cartierul Ștrand este împărțit în două zone: Ștrand I și Ștrand II. Primele case și blocuri s-au construit în anii ‘70 în zona Ștrand I, urmând ca 30 de ani mai târziu să înceapă să se dezvolte Ștrand II, în care predomină casele și blocurile noi și este o zonă mai liniștită. 

 Nu are sens să vă puneți întrebări legate de eventualele cele mai periculoase cartiere din Sibiu, iar dovada este acest studiu realizat de Storia plasează Sibiul pe locul 4 la nivel național în privința siguranței, cartierul Ștrand fiind pe primul loc în topul cartierelor sigure din oraș. 

👉 Ești dornic să cumperi o casă? Pe Storia poți descoperi nenumărate oferte chiar și din orașul dorit de tine, Sibiu. Intră și pe blogul Storia pentru a alege stilul de amenajare care ți se potrivește, pentru a-ți transforma casa în acasă. 

Țiglari

Țiglari este unul dintre cartierele micuțe, dar cochete din Sibiu. Numele său vine de la fosta fabrică de țigle care activa aici în secolul al XIX-lea. În centrul acestui cartier se află Lacul lui Binder. 

Amenajarea acestui lac s-a încheiat în decembrie 2021, iar astăzi poate oferi servicii diverse de petrecere a timpului liber de la waterboarding, la schi nautic și paddle boarding, precum și relaxare pe prima plajă artificială din Sibiu. În apropierea sa au fost amenajate și două terenuri de volei, un parc de joacă plutitor, numeroase spații verzi. 

Valea Aurie

Valea Aurie se află, cu siguranță, în top cartiere Sibiu și este o zonă preferată de mulți pentru peisajele frumoase și liniște, între cartierul Ștrand și Parcul Sub Arini, aproape de Muzeul Astra. Este considerat cel mai liniștit cartier din România, cartierul cu aerul cel mai curat din Sibiu și se află în topul cartierelor avantajoase din punctul de vedere al costului vieții. 

Tot în apropiere se află și Grădina Zoologică din Sibiu, ce dispune de o suprafață de peste 20 de hectare. Ajungi în zona centrală în doar 12 minute cu mașina sau în 45 de minute pe jos. Dispune atât de zone cu blocuri, cât și de case și terenuri pentru noi construcții. 

👉 Dorești să cumperi un teren pentru casa visurilor tale? Storia îți oferă numeroase oferte, indiferent dacă plănuiești să construiești casa în Valea Aurie sau în alt cartier din Sibiu. 

Vasile Aaron

Cartierul Vasile Aaron este una dintre cele mai ofertante zone imobiliare din Sibiu, mai ales dacă ești în căutarea unui apartament. Este un cartier cu prețuri mai mici, dar nu duce lipsă de parcuri, grădinițe, inclusiv cu program prelungit, precum și școli, magazine, bănci, farmacii și piețe. În apropierea cartierului Vasile Aaron se află un important centru comercial. 

Dispune de un parc cu locuri de joacă și o bază hipică ce dispune de 38.000 mp. Ajungi în centru în 5-7 minute cu mașina sau în 20 de minute, pe jos. 

👉 Dorești să îți cumperi o locuință prin programul Noua Casă? Află care este cadrul legal, care este avansul cerut și cine poate aplica, prin citirea articolului Noua Casă: condiții de creditare, perioadă de rambursare și documente necesare

Istoria Sibiului pe scurt

Prima mențiune a acestor ținuturi apare pe data de 20 decembrie 1191 într-un document semnat de Papa Celestin al III-lea, care confirma existenţa prepoziturii libere a germanilor din Transilvania. 

În Evul Mediu, Sibiul trece printr-o epocă de înflorire economică și activitate meșteșugărească, iar în jurul anului 1780 existau 40 de bresle. Între secolele XV-XVIII, a devenit cel mai prosper oraș din Transilvania. Tot în această perioadă, Sibiul a devenit un important centru cultural și religios pentru ortodocșii din Transilvania, iar în 1864 Andrei Șaguna a stabilit Mitropolia Ardealului la Sibiu. 

La Sibiu, Simion Bărnuțiu a redactat manifestul proclamație care urmează a fi citit la Blaj și joacă un rol important în proclamarea unirii de la 1 decembrie 1918.

În anul 2007 Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană alături de Luxemburg, primul oraș din Europa de Est cu acest titlu. 

Arhitectura Sibiului

Sibiul este marcat de clădiri gotice cu elemente specifice transilvănene. Pe lista clădirilor și ansamblurilor protejate de patrimoniu se află:

  • Piața Mare;
  • Piața Mică;
  • Piața Huet;
  • Strada Nicolae Bălcescu;
  • Orașul de Sus (prin Parcul Astra, Pasajul Școlii, Piața Unirii etc);
  • Orașul de Jos (prin Pasajul Scărilor, Piața Aurarilor, Strada Cojocarilor etc);
  • Biserici istorice (Biserica Ursulinelor, Biserica Franciscană, Sinagoga etc);
  • Sistemul de fortificații (bastioane, ziduri, turnuri de apărare).

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, încărcat de istorie și cultură, cu multe parcuri, centre comerciale, locuri de muncă de top și oportunități de petrecere a timpului liber. 

Pillar: https://www.storia.ro/blog/ghidimobiliar/prima-casa-conditii-costuri-si-tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-programul-de-creditare-pentru-o-locuinta 

__________________

Introducem linkul cu următoarea frază, cu alineat, înainte de al treilea H2 (Evoluția IRCC), după imaginea cu o căsuță albastră:

Dacă vrei să locuiești în orașul Sibiu și să îți cumperi aici un apartament sau o casă, află din articolul Storia care sunt cele mai bune zone de locuit din Sibiu și care sunt potrivite nevoilor și dorințelor tale. 

Back to top button