Ghid amenajareRenovări

Oglinzi de baie pe măsură — Oglindă LED

Aranjarea unei băi pare a fi la prima vedere o sarcină simplă. Această încăpere definește de la început ce ar trebui să conțină în ea. Cadă sau duș, toaletă și chiuvetă sunt elementele de bază, iar deasupra chiuvetei, desigur, o oglindă de baie. Este greu să ne imaginăm igiena zilnică și alte activități fără oglindă. Este un element necesar într-o baie. Totuși, uneori, acordăm prea puțină atenție aspectului de alegere a oglinzii pentru baie, în special în raport cu celelalte elemente de decor și stilul de amenajare. Formele unice, ramele decorative sau lumina LED sunt într-adevăr un plus în decorarea băii. Merită să le compunem cu atenție pe toate împreună.

Ce oglindă să alegi pentru baie?

Funcționalitatea, dimensiunea și plasarea potrivită sunt doar o parte a ecuației. Oglinzile de baie în designul modern îndeplinesc și ar trebui să îndeplinească o funcție decorativă. Băile sunt adesea amenajate într-un anumit stil, iar oglinda trebuie aleasă în consecință. Aspectul, forma oglinzii și tipul de încadrare sunt foarte importante pentru coerența și sublinierea vizuală a întregului decor. Oglindă de baie, fiind un element de bază al echipamentului din această încăpere, atrage imediat atenția la intrare. Ele constituie oarecum un punct central al băii și îi conferă strălucire. Prin urmare, ar trebui să fie nu doar practice, ci și frumoase și adecvate celorlalte elemente.

Oglinda este, de asemenea, un element important al amenajării interioare. Oglinda de baie poate să lărgească și să mărească optic spațiul. Băile mai vechi nu sunt de obicei mari, așa că cu ajutorul unor trucuri se poate compensa lipsa de spațiu. Oglinzile luminează, de asemenea, interioarele, însă în baie este deosebit de importantă iluminarea corespunzătoare a oglinzii. Aceasta va permite să efectuați cu ușurință activități precise, cum ar fi aplicarea machiajului, iar lumina reflectată în oglindă va lumina spațiul. Chiar și oglinzile de baie populare cu iluminare LED necesită adesea iluminare suplimentară, cum ar fi lămpi de perete. O altă soluție suplimentară este o oglindă cosmetică pentru machiaj, montată pe perete sau pe un suport.

Set de două oglinzi de baie semi-oval cu iluminare – KIT KORIA LED [fot. ALFARAM]

Ce oglindă pentru baie va fi cea mai bună și cum să alegi corect parametrii oglinzii de baie?

Mari sau mai mici, rectangulare sau rotunde, cu ramă sau lipite? Piața de astăzi oferă o gamă largă de oglinzi de baie, atât în ceea ce privește funcționalitatea, cât și formele, dimensiunile, stilul și designul. Dacă nu puteți găsi o oglindă din opțiunile disponibile, întotdeauna există opțiunea de a cumpăra o oglindă la comandă.

Oglinda pentru baie la comandă sau gata făcută?

Oglinda din baie pentru întreaga familie ar trebui să aibă dimensiunile potrivite, astfel încât să ofere tuturor membrilor familiei libertate de utilizare. În general, înălțimea la care se montează oglinda se ajustează pentru adulți, dar merită să se ia în considerare și cei mai mici membri ai familiei, astfel încât să poată ajunge la oglindă într-un fel sau altul.

Oglinda de baie este întotdeauna plasată deasupra chiuvetei, în ceea ce este numit “zona de spălare”. Pentru a preveni stropirea oglinzii, este recomandat să o montați la aproximativ 20 cm deasupra chiuvetei. Intervalul de înălțime pentru montarea oglinzii de baie este între 1,2 m și 2 m. Din punct de vedere vizual, arată bine atunci când marginea superioară a oglinzii este la înălțimea vârfului ușii de intrare. Jumătatea oglinzii ar trebui să fie locul în care se reflectă capul unei persoane adulte.

Cel mai bun mărime pentru o oglindă? Oglinda ideală pentru baie nu ar trebui să fie mai îngustă de 40 cm, iar cea mai bună gamă este între 40 și 80 cm. Se consideră că o oglindă de baie ar trebui să aibă o lățime cel puțin egală cu cea a chiuvetei. Dacă există spațiu disponibil, poți alege să montezi o oglindă mai mare, chiar pe întreaga perete. Acest lucru va face încăperea să pară mult mai mare. În acest caz, o oglindă la comandă ar fi o opțiune bună. Dacă nu dorești un ram sau vrei să fixezi oglinda pe perete sau pe plăci, poți lua în considerare marginile frezate și decorative. Oglinda va arăta mai elegant. Oglinda la comandă oferă și posibilitatea de a o adapta la înălțimea diferită a membrilor familiei. Dacă chiuveta este sub un unghi, o oglindă la comandă este, de asemenea, o soluție bună. Poți umple chiar întreaga spațiu sub unghi cu oglinda, măritându-l optic.

Oglinda de baie ar trebui să aibă o grosime de cel puțin 4 mm și să fie de bună calitate, astfel încât să nu se păteze. Trebuie să ținem cont de condițiile specifice din baie, cum ar fi umiditatea și fluctuațiile de temperatură. Prin urmare, rama oglinzii ar trebui, de asemenea, să fie protejată și să se potrivească condițiilor din baie.

Oglinda ideală pentru baie

În băile mici, este mai bine să nu folosiți oglinzi în rame grele și decorative. Pe lângă faptul că micsorează optic spațiul, ocupă mult loc.

În băile mari sau în sălile de SPA, există multă libertate în ceea ce privește alegerea oglinzilor. Principala limitare este în principal stilul întregii aranjări interioare. Oglinda la comandă, oglinda într-o ramă decorativă sau fixată pe perete, important este ca din punct de vedere cromatic și formal să se potrivească cu restul mobilierului și decorului. Culoarea ramei oglinzii ar trebui să se potrivească cu restul culorilor și stilului. Poate fi, de asemenea, o culoare care se regăsește în accesorii sau textile în baie.

Set de oglinzi rotunde sablate, cu ramă neagră din mdf slim, cu iluminare -STELLA LED II [fot. ALFARAM]

Ce formă să alegi pentru o oglindă de baie? Aici, forma căzii, a chiuvetei, a toaletei și a robinetelor va fi importantă. Dacă acestea au forme rotunde și fluide, cea mai bună opțiune va fi o oglindă ovală sau rotundă. Dacă mobilierul din baie are linii și forme simple, se va potrivi o oglindă pătrată sau dreptunghiulară.

Stilul la care se potrivește o oglindă este determinat în principal de rama. Oglinda cu ramă din lemn se potrivește în interiorul clasic și rustic cu lemn, dar și în celuri provensal sau mediteraneean, boho și vintage. Ramele bogat ornamentate cu aur și argint se potrivesc în mod luxos cu stilul glamour și art deco.

Lustrurile de baie moderne se caracterizează în mod obișnuit printr-o formă minimalistă, iar ramele sunt subțiri – din oțel, cupru sau sticlă, cel mai des negre sau albe. Acestea sunt propuneri pentru interiorul în stil modern sau industrial. Pentru astfel de aranjamente, lustrurile populare cu iluminare LED sunt adesea alese. Atmosferele moderne sunt, de asemenea, o propunere pentru băile în stil scandinav sau Hampton.

Oglindă cu iluminare LED

Oglindă LED nu numai că îndeplinesc o funcție practică, ci au și un rol decorativ foarte important. Sunt extrem de spectaculoase, iar multe depinde de locul în care sunt amplasate LED-urile. Montate în jurul marginii oglinzii, acestea arată ca o ramă luminoasă. Linii luminoase într-o anumită formă pe suprafața oglinzii reprezintă o decorație suplimentară. Oglinzile cu iluminare LED, cu LED-uri plasate în spatele suprafeței, emit o lumină subtilă pe marginile oglinzii și pe peretele din apropiere. Lumina fluidă, moale și difuză creează o frumoasă joc de lumini și umbre pe perete. Efectul vizual al oglinzilor iluminate atrage privirile, arată elegant și stilat, dar și modern.

Oglindă de formă organică cu iluminare – KALCYT LED [fot. ALFARAM]

Oglinzi cu iluminare LED nu doar că aduc un design aparte, ci și economisesc energie electrică. Dioda LED este cea mai eficientă energetic, iar pornirea iluminării LED nu afectează eficiența lor, energia se transformă instantaneu în lumină. LED-urile sunt moderne, durabile, rezistente la deteriorare și ecologice. Nu se încălzesc și au o durată de viață îndelungată, lumina este luminoasă, dar nu obosește ochii.

Oglinzi de la Alfaram.ro

Pe piața actuală, suntem practic copleșiți de propunerile și ofertele pentru oglinzi de baie. Alegerea nu este întotdeauna evidentă, iar nu toată lumea, chiar și după ce se documentează cu sfaturi despre cum să aleagă o oglindă, poate să se descurce bine cu aceasta. De aceea, merită să alegem un producător de oglinzi care înțelege cât de important este modul de amenajare a spațiului și designul interior. Un astfel de brand este compania Alfaram.ro, care ascultă cu atenție nevoile clienților.

Experții de la Alfaram urmăresc cele mai recente tendințe și actualizează constant oferta. În timp ce proiectează, nu uită să înțeleagă cum să integreze oglinzile în contextul interiorului. Oglinzile decorative, clasice și moderne se caracterizează prin estetica lor excepțională. Oglinzile de la Alfaram au plăci fără impurități de plumb și cupru, realizate din materiale de înaltă calitate. Prin urmare, sunt transparente și garantează o reproducere mai fidelă a culorilor și a reflexiilor. Datorită acestor plăci, oglinzile cu iluminare LED nu permit trecerea luminii emise de LED-uri, ceea ce este un efect dorit.

Producătorul de oglinzi Alfaram.ro produce oglinzi în dimensiuni standard în diferite forme, forme și culori. Există, de asemenea, oglinzi la comandă în orice formă, adică proiecte la comandă. O selecție bogată și prețuri competitive nu sunt singurele avantaje. Pentru a minimiza costurile, livrarea este efectuată de angajații Alfaram cu vehiculele lor proprii, oferind posibilitatea de a despacheta și verifica comanda în timpul livrării. În plus, având în vedere preocuparea pentru ecologie, oglinzile sunt protejate cu folie stretch și spumă, ceea ce minimizează poluarea mediului.Magazinul online de oglinzi www.alfaram.ro are o gamă largă de produse, este ușor de navigat și căutarea produselor este foarte intuitivă. Realizările prezentate confirmă doar avantajele acestei oferte.

Back to top button