Cărămida aparentă în locuință
Caramida aparenta reprezinta una dintre cele mai la indemana solutii pentru a schimba in bine aspectul unei case, atat pe dinafara, cat si pe dinauntru. Acest material are calitati decorative deosebite, este rezistent si versatil si se combina usor cu alte texturi si culori.
In exterior, caramida poate fi folosita pentru a realiza fatade de zidarie aparenta, care vor da un aer elegant si modern oricarei case. De asemenea, poate fi utilizata si pe suprafete mici, pentru a crea un contrast de efect cu peretele pe care este placata. In interior, poate fi folosita practic in orice camera, careia ii va conferi o nota de stil si eleganta.
In exteriorul casei, caramida aparenta este folosita, de regula, pentru a decora fundatia sau intrarea. In functie de culoarea zidariei, se poate alege si nuanta elementului decorativ. Cea mai populara combinatie este caramida rosiatica sau chiar rosu-inchis, folosita in contrast cu peretii zugraviti in alb. Daca iti doresti o nota de originalitate, poti utiliza caramida alba, cu aspect invechit, pe un fundal de culoare inchisa. Alegerea texturii si culorii tin in primul rand de materialul si nuantele cu care urmeaza sa fie combinata caramida.
Dincolo de aspectul estetic, care nu este de neglijat, exista si o serie de avantaje legate de utilizarea caramizii aparente. In principal, este vorba de izolare termica, izolare fonica si de asigurarea unei stabilitati structurale.
Caramida este un finisaj cu aspect estetic deosebit, un material extrem de versatil, care are capacitatea de a genera schimbari de efect intr-o locuinta, cu efort minim. Mai mult, combinata cu accesoriile potrivite te poate ajuta sa schimbi cu usurinta stilul unei incaperi. Placile de caramida alba sau gri, in combinatie cu mobilier din lemn nefinisat sau cu piese vintage te vor ajuta sa obtii un interior shabby-chic. Pentru un design nordic, ai nevoie de caramida deschisa la culoare, de un decor minimalist si de mobila din lemn alb, cu linii bine structurate.
Daca iti doresti o camera cu influente rustice, opteaza pentru placi din caramida rosiatica, cu aspect uzat, pe care sa le combini cu grinzi masive din lemn, piese de mobilier traditional si accesorii rurale: covoare impletite, rogojini sau vase din lut. In sfarsit, pentru un decor industrial, poti alege caramida rosie, care se potriveste foarte bine cu tevile lasate la vedere si cu mobilier metalic. Bineinteles, acest element se poate integra cu usurinta si intr-un interior clasic – zugraveala in culori calde si mobila neutra se potrivesc cu orice tip si textura de caramida.
Caramida este un finisaj de calitate, care se integreaza cu usurinta in orice camera si se potriveste atat incaperilor amenajate in stil traditional, cat si modern. Fiind un material care sugereaza confort si caldura, in interior, caramida este folosita cu predilectie in living si dormitor.
In sufragerie sau living, iti sugeram sa imbraci in caramida aparenta un perete intreg. In functie de preferinte, poti alege culoarea gri sau rosiatica. Pentru un efect cat mai relaxant, adauga tesaturi din fibre naturale sau mobilier in culori cat mai calde. Un semineu va completa decorul in mod inspirat. De asemenea, daca intre living si bucatarie exista un perete despartitor, si acesta poate fi decorat cu placi de caramida. Acelasi sfat este valabil si pentru stalpii de rezistenta.
In dormitor, poti alege sa decorezi peretele pe care este amplasat patul, iar in bucatarie poti folosi caramida in locul faiantei – efectul estetic este unul garantat.
Daca ti-am dat idei care sa te inspire in decorarea locuintei cu caramida, iti uram spor la amenajare!